duminică, 17 februarie 2008

MANA, VIZITIU!

Interul drepta al Brasovului a jucat senzational si în returul cu Debrecen (scor 25-20), iar Rulmentul s-a calificat în sferturile competitiei.

Brasov s-a calificat pentru al treilea sezon consecutiv în sferturile de finala ale unei competitii continentale.

Rulmentul straluceste. Mariana Târca a facut sub Tâmpa o echipa de talie europeana, cu joc incisiv si spirit de învingatoare. Unguroaicelor nu le-a ramas decât sa se recunoasca învinse în fata acestei masinarii aproape perfecte.

Dupa egalul din meciul tur (30-30), nimeni nu concepea decât victoria Rulmentului în returul de ieri de la Brasov. Pentru a-si usura misiunea, liderul campionatului intern a început tare, bombardând poarta formatiei maghiare cu torpile lansate de la linia de 9 metri de Cristina Neagu si Patricia Vizitiu. Cele doua jucatoare de numai 19 ani au zburdat ieri pe teren, tragând practic echipa dupa ele. Totodata, apararea a functionat ca în zilele bune, formatia oaspete negasind brese spre poarta aparata de Spirova. Scorul a luat astfel proportii, Debrecen reusind rareori sa se apropie la o diferenta care sa le dea emotii gazdelor. Dupa 14-9 la pauza, Rulmentul s-a desprins la 20-12 (min. 42), încheind practic conturile. La final, gazdele s-au mai relaxat, astfel ca partida s-a încheiat cu scorul 25-20.

Ciocniri între suporteri

Cunoscuti ca fiind foarte recalcitranti, 150 de sustinatori ai formatiei ungare au venit sa-si faca simtita prezenta la Brasov. Inca de la gara, ei au reperat câtiva posibili “oponenti” locali, cu care s-au încaierat imediat. Jandarmii au intervenit în forta, dar nu au mai putut face acelasi lucru si în sala, din cauza ca “Legea Dragomir” nu le permite accesul în incinta arenelor sportive. Ordinea a cazut pe umerii Politiei Comunitare. Taberele au început sa-si împarta pumni si picioare. Mai multi brasoveni au fost scosi din sala, iar fanii maghiari încercuiti de fortele de ordine. Atmosfera a ramas încinsa pâna la final.

Braila si Tomis, calificate

Alte doua formatii feminine au facut pasul spre sferturile de finala, ambele în Challenge Cup. Dunarea Braila a reusit o calificare dramatica, terminând la egalitate (27-27) cu Olomouc (Cehia) dupa ce câstigase în deplasare cu 27-26. Tomis a eliminat-o pe Baku (Azerbaidjan). Desi ieri a pierdut cu 29-32, în tur a batut la zece goluri (32-22). Astazi, Jolidon încearca sa ajunga în aceeasi faza a sferturilor Cupei Cupelor, elevele lui Covaciu având de aparat cinci goluri (33-28) în fata Naisei Nis (Serbia). In Liga Campionilor, Gyor a depasit cu 30-25 pe Nürnberg, fiind lider în grupa Oltchimului.