joi, 18 decembrie 2008
Energopetrol a mers mai prost in trimestrul doi
BRD cere mandat actionarilor sa vanda obligatiuni in limita a 500 mil. euro
Conducerea bancii va putea realiza in perioada 2006-2007 una sau mai multe emisiuni de obligatiuni in limita plafonului stabilit de actionari.
RAEF majoreaza capitalul Certinvest
Listarea Transelectrica, probabil pe 22 sau 23 august
Dupa listare, compania ar putea ramane fara doua dintre filialele sale, acestea urmand a fi privatizate, conform reprezentantului Transelectrica.
Carpatica: profit de 2,4 mil. euro in sase luni
Profitul brut a inregistrat o scadere marginala fata de primul semestru al anului trecut, totalizand, la sfarsitul lui iunie, 9,6 mil. lei (2,71 mil. euro). Carpatica a reusit sa-si majoreze activele cu 27% la sase luni, soldul acestora ajungand la 1,17 mld. lei (0,32 mld. euro), la sfarsitul lui iunie.
Presedintele Nicolae Hoanta, subliniaza ca banca a reusit sa creasca mai repede decat piata, in conditiile in care, la jumatatea anului, a depasit numarul de unitati teritoriale planificat pentru sfarsitul lui 2006. Tot in primul semestru Carpatica a finalizat si implementarea unui sistem informatic centralizat, de tip online.
In primul semestru, Carpatica a obtinut un venit net din dobanzi de putin peste 30 de milioane de lei, cu 42% mai mare decat cel inregistrat in prima parte a anului trecut. Veniturile din comisioane au crescut cu 59%, pana la 23,7 milioane de lei, in timp ce cheltuielile cu comisione au totalizat mai putin de un milion de lei.
Banca a inreigstrat in primul semestru o crestere mai rapida a cheltuielilor, care aproape s-au dublat, pana la 118,2 milioane de lei, in timp ce veniturile totale au crescut cu 79%, pana la 127,8 milioane de lei. Soldul creditelor acordate de banca clientilor a crescut cu 34%, ajungand la 744 mil. lei (208 mil. euro). In acest timp, depozitele atrase de la clienti au urcat cu 36%, pana la 781 mil. lei (aproape 219 mil. euro).
Carpatica a deschis in primele sase luni ale anului 57 de noi unitati, ajungand sa opereze 172 de unitati la sfarsitul lui iunie. Reteaua bancii numara in prezent 190 de sucursale si agentii, pe langa care mai sunt operate 156 de ATM-uri si 18 automate de schimb valutar (ASV).
Pentru sustinerea investitiilor, banca a realizat in primul semestru o majorare de capital de 12,45 mil. lei si o emisiune de obligatiuni, prin care a atras 40 mil. lei.
Actiunile Bancii Carpatica sunt listate la categoria I a Bursei de Valori, unde au inchis sedinta de tranzactionare de ieri la pretul de 0,515 lei/actiune, acelasi ca si la finele sedintei precedente. Capitalizarea bursiera a bancii se ridica la circa 170 de milioane de euro.
Biofarm, castig de 2,1 mil. euro, la fel ca anul trecut
Cifra de afaceri a atins 29,1 milioane de lei (8,2 milioane euro) in crestere cu 19,1% fata de primele sase luni din 2005.
Compania estimeaza pentru acest an un profit de 3,6 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 11% fata de anul precedent. Anul trecut producatorul a obtinut un profit net de 3,23 de milioane de euro, care va fi alocat pentru majorarea capitalului social si emiterea de actiuni care vor fi distribuite in mod gratuit actionarilor.
Altur Slatina si-a majorat pierderile de sapte ori
Electrocarbon discuta majorarea capitalului cu 0,8 mil. euro cash
sâmbătă, 13 decembrie 2008
SIF-urile au o avere pe Bursa de 3,1 mld. euro
Valoarea portofoliilor de actiuni cotate ale celor cinci societati de investitii financiare (SIF) se ridica la 3,1 mld. euro, reprezentand circa 9% din capitalizarea totala a companiilor listate pe Bursa de Valori (BVB) inclusiv piata RASDAQ.
Capitalizarea totala a celor doua piete, fara SIF-uri, se ridica la circa 35 mld. euro, in timp ce capitalizarea celor cinci SIF-uri este de aproximativ 4 miliarde de euro. Valoarea portofoliilor SIF a crescut foarte mult in ultimele luni, in conditiile in care BVB si RASDAQ sunt la maxime istorice.
BET si BET-C au atins noi maxime, dar pe o lichiditate in scadere
Rulajul a fost din nou ridicat de tranzactiile cu titlurile Altur. Titlurile producatorului de piese auto au facut un rulaj de 3,5 milioane de euro (11 mil. lei) dupa ce miercuri SIF Oltenia vanduse in piata un pachet de peste 55%.
Verdele de la Bucuresti a coincis si cu optimismul de pe restul pietelor europene. Dupa primele zile ale saptamanii cand indicii au inchis in scadere, ieri Bursele europene au avut evolutii ascendente. Indicele londonez FTSE 100, spre exemplu, era in urcare cu 1%, la doua ore de la inchiderea de la Bucuresti.
Valoarea la zi a portofoliilor SIF este cu 27% mai mare decat cea raportata
Reglementarile CNVM prevad ca SIF-urile sa inregistreze valoarea pachetelor de actiuni in companiile listate la o valoare medie de tranzactionare din ultimele trei luni.
Astfel, in conditiile in care companiile de pe Bursa au crescut puternic in ultima luna, valoarea la zi a detinerilor SIF este semnificativ mai mare fata de cea calculata pe baza pretului mediu din ultimele trei luni. De asemenea, valoarea raportata in activul net nu cuprinde actiunile primite de SIF-uri in urma majorarilor de capital, care nu au fost inca inregistrate.
Fondul Proprietatea detine 2,1 mld. euro la Petrom
Fondul Proprietatea detine 20,11% din actiunile Petrom, fiind cel mai important actionar al companiei petroliere dupa grupul austriac OMV si statul roman, care mai detine, prin intermediul AVAS, 20,64% din titluri.
A doua zi de celebritate pentru actiunile Altur
Desi este una din cele mai mici companii listate la cota Bursei de Valori, Altur a fost ieri pentru a doua zi consecutiv cea mai tranzactionata din piata. Valoarea Altur a ajuns la 22 de milioane de euro, iar ultimul pret a fost de 0,2560 lei/actiune, cu 6,2% mai mult fata de inchiderea precedenta.
Macofil Targu-Jiu a intrat pe lista investitorilor strategici
Patrut detine 51,6% din companie, care este evaluata pe bursa RASDAQ la 7,5 mil. euro.
"In acest moment suntem in tratative cu o companie multinationala, prezenta deja pe piata in Romania, si discutam o asociere in care sa detin pachetul de 51% din actiuni", a declarat Patrut. Acesta nu a dorit sa precizeze numele companiei cu care se afla in discutii.
Loulis ia 2 mil. euro de la fostii proprietar
Bailasteanu Gheorghe continua achizitiile pe Turism Felix
sâmbătă, 29 noiembrie 2008
Intercapital vede potential de crestere pe BRD si TLV
Pretul vazut de Intercapital pentru actiunile Bancii Transilvania este cu circa 33% mai ridicat decat cel la care aceste titluri se tranzactionau pe parcursul sedintei de ieri, respectiv de 0,311 lei/actiune, in timp ce pentru actiunile BRD potentialul de crestere estimat este de circa 22% fata de nivelele actuale.
Erste evalueaza Transelectrica la 26,8 lei pe actiune
Pretul propus de Erste evalueaza transportatorul de energie electrica la aproape 560 mil. euro, fata de 485 mil. euro la sfarsitul sedintei de ieri.
Calculul de pret s-a facut pe baza multiplicatorului ce raporteaza valoarea companiei (enterprise value) la cea a activelor reglementate (RAB) de la finele anului trecut, indicator pe care analistii de la Erste il considera ca fiind cel mai reprezentativ pentru evaluarea companiei in acest context negativ de piata.
Multiplicatorul ev/RAB in cazul companiilor de utilitati ia de regula valori cuprinse intre 1 si 1,1, in analiza fiind estimata o crestere anuala a activelor reglementate ale companiei de 4,7% pentru urmatorii 10 ani.
Analistii bancii sunt de parere ca dat fiind corectiile puternice pe care le-au suferit titlurile Transelectrica in ultima perioada este putin probabil ca aceste titluri sa atinga noi minime. De asemenea, avand in vedere faptul ca actiunea face parte din domeniul utilitar, pe care unii investitori il vad ca o zona de refugiu in momente de volatilitate excesiva ale pietei, precum cele pe care le-am traversat in ultima perioada, acestia considera ca actiunile Transelectrica ar trebui sa atraga atentia investitorilor.
Analistii de la Erste au evaluat Transelectrica si prin prisma altor modele, cum ar fi cel DCF, de actualizare in prezent a profiturilor viitoare ale companiei, in acest caz rezultand un pret corect de 27,8 lei/actiune.
Conform modelului DDM (Discount Dividend Model), actiunile Transelectrica se tranzactioneaza in prezent peste valoarea corecta, de 20,37 lei/actiune, aceasta fiind cea mai mica estimare rezultata din diferitele moduri de evaluare.
Prin comparatia multiplilor Transelectrica cu alte companii similare din Spania, Belgia si Italia, a rezultat faptul ca transportatorul roman de energie electrica se tranzactioneaza cu un discount de 40% fata de media la nivelul acestora.
Multiplul EV/EBITDA (valoarea companiei raportata la profitul operational) de la finele anului trecut fiind de 6,8 in cazul actiunilor Translectrica, fata de 11,4, media indicatorilor companiilor europene analizate, discrepanta fiind si mai mare daca ne raportam la datele previzionate de Erste pentru urmatorii doi ani.
Transelectrica raporteaza saptamana viitoare, pe 14 august, rezultatele financiare pe primul semestru. In primul trimestru, compania a obtinut un profit net record de 82 mil. lei.
Analistii Erste estimeaza ca Transelectrica va obtine in acest an un profit net de 171,3 mil. lei, de 2,7 ori mai mare fata de castigul din 2007, si o cifra de afaceri de peste 3 mld. lei, in crestere cu 26% comparativ cu anul trecut.
Transelectrica a obtinut anul trecut un profit net de 62,95 mil. lei la vanzari nete de 2,38 mld. lei. Pentru 2009 analistii Erste estimeaza un profit net de 149,7 mil. lei, urmand ca acesta sa urce la 189,1 mil. lei in 2010.
Vanzarile nete ale companiei sunt prognozate sa creasca cu 6% in 2009 si cu 7% in 2010, la 3,18 mld. lei, respectiv 3,4 mld. lei. Totodata, afacerile companiei vor creste pe termen mediu si lung ca urmare a constructiei de noi unitati de productie a energiei si a tranzitului de energie.
Fostul presedinte al SIF2, platit cu 5.300 de euro pe luna
Nicolae Tarcea a cumparat actiuni TLV de 11.500 de euro
Sindicalistii de la Antibiotice nu vor privatizare prin licitatie cu strigare
Statul cauta broker pentru listarea a inca doua aeroporturi
Fondul Proprietatea, marja de profit de peste 90%
Fondul detine participatii la toate companiile importante din domeniul energetic, printre care Petrom, Transgaz si Transelectrica, dividendele incasate de la cele trei companii aducand 70% din veniturile totale de 337 mil. lei raportate pe primul semestru.
Piata a cedat pe finalul sedintei. Indicii bursieri au pierdut 1%
Indicele BET a inchis ieri sedinta la nivelul de 6.100 de puncte, in scadere cu 1,12% fata de nivelul sedintei anterioare, pe fondul unor tranzactii care au atins pragul de aproape 5 mil. euro.
"Sentimentul pozitiv al investitorilor de pe bursele europene s-a resimtit si la noi, cel putin in deschiderea sedintei de tranzactionare", a declarat Marcel Murgoci, director operatiuni al Estinvest.
Singurele care au pastrat pana aproape de final tendinta crescatoare din debutul sedintei de ieri au fost societatile de investitii, SIF Banat Crisana (SIF1), inregistrand cea mai mare crestere din randul acestora, de 0,6%, pe fondul unui rulaj scazut. Indicele BET-FI a inchis insa cu o scadere de 0,5%. Cel mai mare volum de tranzactionare dintre SIF-uri l-au inregistrat titlurile SIF Transilvania (SIF3), care au depasit ca valoare nivelul de 2 mil. lei. "SIF-urile nu reactioneaza in ton cu Bursa, companiile incluse de catre acestea, in special cele din sectorul bancar, inregistrand rezultate pozitive. Rezultatele raportate de banci fac ca investitorii sa fie ceva mai optimisti cu privire la evolutia Bursei in perioada imediat urmatoare", a adaugat Murgoci.
Actiunile bancare, BRD, Erste (EBS) si Banca Transilvania (TLV) au inregistrat toate trei cresteri pe parcursul sedintei, cea mai mare urcare fiind consemnata de catre titlurile BRD, de 1,55%. Actiunile BRD au inchis insa in scadere cu 0,5% fata de ziua precedenta. Titlurile TLV au fost cele mai tranzactionate pe piata, atingand un rulaj de 4,1 milioane de lei, actiunile bancii fiind tranzactionate la un pret de 0,314 lei/actiune, in crestere cu 0,64% fata de nivelul sedintei precedente.
"Putem aprecia ca pe fondul cresterilor actiunilor bancare, trendul de revenire al BET se va accentua", a apreciat Murgoci.
Indicele celor mai lichide 25 de companii din piata, BET-XT, n-a reusit sa-si pastreze avantul din sedinta anterioara, inregistrand o scadere de 1%.
In domeniul energetic, titlurile Petrom au scazut cu 4,5%, dupa ce compania a raportat un profit sub asteptari pe trimestrul al doilea. De asemenea, si titlurile Rompetrol Rafinare au scazut cu 4,2%, o actiune fiind tranzactionata la un pret mediu de 0,0525 lei.
Pe piata RASDAQ, valoarea tranzactiilor a atins nivelul de 23,4 mil. lei (6,7 mil. euro). Titlurile producatorului de cereale Comcereal Vaslui (CCEV) au inregistrat cea mai mare crestere pe piata, de 12,5%.
Pe plan extern, indicele francez CAC 40 a urcat ieri cu 0,88%, pana la inchiderea sedintei de la BVB, cel britanic FTSE 100 s-a apreciat cu doar 0,26%, in timp ce indicele german DAX nu inregistra nicio schimbare fata de nivelul sedintei anterioare.
Petrom negociaza cel mai mare credit al unei companii romanesti: 500 mil. euro
Imprumutul, cu termen de rambursare de 3 pana la 5 ani, va fi folosit pentru finantarea programului de investitii anuntat de companie. Finalizarea discutiilor ar aduce pe piata locala cel mai mare credit contractat vreodata de o companie romaneasca.
"Am avut trei ani in care fondurile pentru sustinerea programului de investitii au fost suficiente atat prin majorarea de capital pe care OMV a realizat-o in momentul privatizarii Petrom, majorare de 800 de milioane de euro, cat si prin cash-flow-ul generat de activitatile noastre. Acum aceste surse nu mai sunt suficiente, in conditiile in care ne-am propus sa realizam anual investitii de 1,5 miliarde de euro in perioada 2008-2010", a declarat Mariana Gheorghe directorul executiv (CEO) al Petrom.
Erste: Criza alimentelor favorizeaza producatorii de ingrasaminte
duminică, 23 noiembrie 2008
Alege Asia - un slogan pentru relansarea IT si telecom
i nu mai au mult pana sa acapareze unele din primele pozitii in topurile mondiale IT&C, nu numai ca piete de desfacere, ci si ca jucatori activi pe piata software, hardware si telecom.
Mana de munca si costurile de productie ieftine, precum si produsele competitive pe pietele occidentale au asigurat succesul firmelor din China si India. Totusi, nu trebuie lasat la o parte faptul ca ambele tari, care insumeaza o treime din populatia globului, sunt si enorme piete de desfacere. Piete care vor deveni din ce in ce mai deschise in urmatorii ani si vor fi capabile sa absoarba din ce in ce mai multe produse si servicii.
"China este o superputere IT in formare, dispune de facilitati de nivel mondial si a atras investitii fabuloase in acest sector, apreciaza un analist IDC. China este ca Japonia anilor '70".
Iata numai cateva exemple de ofensiva chineza: piata asiatica de PC-uri este dominata de producatorul chinez Legend Group, telefonia mobila 3G din Europa, de Hutchison Whampoa ( Hong Kong), iar piata de servicii IT&C din China e ocupata in proportie de peste 55% de jucatorii locali.
Totodata, succesul firmelor indiene ii uimeste pe analisti. Piata asiatica de servicii (outsourcing, servicii web, consultanta) este dominata de indieni. Mai mult, companiile indiene Infosys, Wipro si Satyam Infoway ii concureaza pe americani chiar la ei acasa.
Telecomul din Asia spre un nou boom
Dupa un an 2001 slab si o relansare in 2002, anul acesta ar putea marca un nou boom pe piata de telecom din Asia. Cine alimenteaza aceasta explozie? Nimeni altele decat China si India, care prezinta in continuare oportunitati de investitii extraordinare, conform analistilor Gartner Dataquest. Telefonia fixa din Asia va avea anul acesta o crestere de cateva procente, comparativ cu scaderea de 5% inregistrata in 2001 si cu cresterea de 2% pe 2002. Pana in 2006, incasarile din telefonia fixa in Asia vor creste cu 22%, ajungand la 137 de miliarde de dolari pe an, conform estimarilor Gartner Dataquest. Numarul utilizatorilor de telefonie mobila creste exponential, tendinta fiind de a-l depasi pe cel al abonatilor la telefonie fixa. Serviciile de Internet si transfer de date urmeaza sa cunoasca o crestere de 24-36% pe an, incasarile anuale urmand sa fie in 2006, pe intreaga piata asiatica de 50 de miliarde de dolari, conform Gartner.
Spuneam mai inainta ca India este unul dintre motorele de crestere ale acestui sector. O dovada: piata indiana de telecom se va tripla pana in 2012, indica o analiza a firmei de consultanta Ernst&Young. Piata ajunge acum la incasari anuale de 8 miliarde de dolari. Reducerea tarifelor si multitudinea de oferte pentru apelurile internationale au dus la o crestere a cererii pe piata si la inasprirea concurentei", este una dintre explicatiile acestei dinamici exceptionale, conform Ernst & Young.
Numarul de abonati ai serviciilor de telefonie mobila cunoaste o crestere anuala de 48%, urmand sa ajunga de la numai 45 de milioane la aproape 100 de milioane in 2012.
La randul sau China, care trece incet, dar sigur, la un capitalism controlat de stat, este in continuare un El Dorado al telefoniei, considera analistii Parks Associates. Serviciile de telefonie fixa si mobila au fost deschise investitiilor externe, iar lupta este din ce in ce mai acerba. Desi favorizeaza companiile locale, guvernul chinez nu a impus restrictii occidentalilor. Numarul abonatilor de telefonie fixa si mobila a crescut in ultimii cinci ani de la 111 milioane (1998) la 421 de milioane, anul trecut, o crestere de aproape 100% pe an, iar China a depasit Statele Unite ca piata pentru telefoanele mobile. Companiile China Mobile si China Unicom sunt numarul 1 si respectiv numarul 3 mondial in domeniul telecomunicatiilor mobile, ca numar de abonati, conform Parks Associates.
Pot fi disociate afacerile de politica?
a tragedie, un cosmar.
Saptamana trecuta s-a petrecut un caz emblematic in Statele Unite, patria conflictului de interese. Richard Perle, unul din cei mai cunoscuti "hawks" (ulii razboinici, deosebiti de "doves", porumbei pasnici) care face parte din aripa conservatoare de dreapta din Partidul Republican in frunte cu vicepresedintele Dick Cheney, ministrul apararii Donald Rumsfeld si adjunctul sau Wolfowitz, ocupa in prezent un inalt post in Pentagon: director al Defence Policy Board. In presa americana a aparut informatia ca Richard Perle primeste de la compania Global Crossing un comision de 600.000 de dolari pentru aranjamente cu un negustor de arme din Arabia Saudita. La inceput, Perle a incercat sa justifice legalitatea aranjamentului, dar cand senatorul Lewis din Comisia Militara i-a scris lui Rumsfled, Richard Perle s-a decis sa demisioneze din postul de la Pentagon.
La noi, singurul parlamentar care a anuntat ca va demisiona din Camera Deputatilor a fost Dinu Patriciu, cunoscutul om de afaceri liberal. El a spus: "Moral nu ma ascund dupa piersic si nici nu-mi pot pune soacra sau matusa sa-mi conduca formal afacerile". Altii nu au demonstrat aceeasi hotarare. Adrian Videanu, vicepresedinte al Partidului Democrat, este seful Fondului de Investitii Romano-American. El a declarat ca va lua o decizie dupa consultarea cu partenerii sai daca sa se retraga din Parlament. Ioan Baldea, deputat PRM, presedinte al Comisiei agricole a Camerei Deputatilor, a declarat ca renunta la o firma care-i poarta numele, Baldea Agroexport, la care este unic actionar, dar va delega pe altcineva sa o conduca. Un alt deputat PRM, Constantin Duta, este legat de o mare firma de impresariat artistic, EMI, cu sediul in Marea Britanie, fiind reprezentantul firmei in Romania. El crede ca aceasta pozitie este compatibila cu deputatia, intrucat nu face contracte cu statul. Oricum, se vede ca PRM nu era chiar asa de dezinteresat cand a initiat motiunea de neincredere pentru a bloca pachetul anticoruptie. Radu Berceanu, fost ministru si actualmente deputat PD, detine 90% din actiunile unei firme ce produce piscine si piese care merg 70% la export. Restul actiunilor le detine familia. Berceanu nu se considera afectat de lege, intrucat, ca actionar nu are rol executiv. Senatorul PSD Toma Constantin, care declarase ca va parasi fotoliul parlamentar, acum s-a razgandit. A gasit o formula si ramane senator. Constantin Teculescu (PSD), presedinte al C.E.C., se va decide cand legea va intra in vigoare. Calin Popescu-Tariceanu, deputat liberal si cunoscut importator de automobile, considera ca este implicat in afaceri numai in calitate de actionar, ceea ce nu contravine pozitiei in Parlament. Toti asteapta precizari metodologice dupa ce va aparea legea.
Oricum, este necesar sa se clarifice mai precis cand apare conflictul de interese si cazurile de incompatibilitate intre pozitia de demnitar sau parlamentar si cea din structurile puterii. Este mai curand o lege de prevenire a coruptiei decat de penalizare a ei.
vineri, 19 septembrie 2008
Etapa a 15 - a: Inter, cu Chivu-titular, continua in forta ; Fiorentina lui Mutu pierde teren
Lazio - Catania 2-0
(T. Rochhi min.8, Pandev min.89)
Palermo - Fiorentina 2-0
(F. Miccoli min.17, Simplicio min.81)
Duminica
Empoli - Cagliari 4-1
(N. Pozzi min.2 , min.10, min.50 si min.65 / D. Conti min.77)
Genoa - Siena 1-3
(Figueroa min.89 / M. Frick min.11 si min.24, Loria min.20)
Internazionale Milano - AC Torino 4-0
(Z. Ibrahimovic min.37, Cruz min.50, Jimenez min.52, I.Cordoba min.76)
Juventus - Atalanta 1-0
(Pavel Nedved min.86)
Livorno - AS Roma 1-1
(D. Tristan min.6 / D.D. Rossi min.5)
Udinese - Sampdoria 3-2
(A.Di Natale min.23, Quagliarella min.70 si min.86 / C. Bellucci min.31, C. Maggio min.40)
sâmbătă, 24 mai 2008
Stepanek
Tathiana Garbin vs. Tatiana Golovin
Volandri F. v Ferrer D. [Exact Score]
Almagro N. v Moya C. [Exact Score]
Mathieu P-H. v Stepanek R. [Exact Score]
Andreev I. v Seppi A. [Exact Score]
F. Volandri vs D. Ferrer
Almagro N. v Ferrer D. [Scor corect]
Ferrer-Almagro
Mathieu - Seppi
Ferrer D. - Almagro N.
Ferrer D. - Almagro N.
Mathieu-Seppi
N. Almagro vs D. Ferrer
P. Mathieu vs A. Seppi
Lee H-T.---Kim K.
Teimuraz Gabashvili-Nicolas Kiefer
Mayer-Verdasco
D. Tursunov - D. Udomchoke
Robredo-Monfils
Moodie - Nishikori
P. King vs R. Mello
Horna-Sluiter
Sluiter R. v Horna L.
Govortsova-Jidkova
Olga Govortsova - Alina Jidkova
Sluiter - Horna
Sluiter, Raemon - Horna, Luis
vineri, 4 aprilie 2008
marți, 4 martie 2008
Pariuri Gratis
Bine ai venit pe situl nostru, locul unde vei afla totul despre pariuri online, agentii de pariuri sportive, poker, jocuri de casino, table, bingo, totpot, supertoto, moneybookers, bonusuri, carduri si multe alte informatii care ar trebui sa le detina orce jucator sau pur si simplu orice parior care vrea sa faca bani din acest hobby.
De asemenea va punem la dispozitie un serviciu de livescore (rezultate live din fotbal, tenis, baschet, handbal, hochei) si statistici sportive cu clasamente la zi pentru o gama variata de sporturi si competitii, atat din tara cat si din strainatate.
Puteti sa va inspirati din alegerile tipsterilor nostrii profesionisti atunci cand luati decizia importanta de a plasa un pariu, printr-un simplu click la sectiunea Biletul Zilei.
vineri, 29 februarie 2008
Wigan - Everton
roma - catania
Wigan-Everton
Roma - Catania
duminică, 24 februarie 2008
Halkidona - Panathinaikos Athens
duminică, 17 februarie 2008
MANA, VIZITIU!
Brasov s-a calificat pentru al treilea sezon consecutiv în sferturile de finala ale unei competitii continentale.
Rulmentul straluceste. Mariana Târca a facut sub Tâmpa o echipa de talie europeana, cu joc incisiv si spirit de învingatoare. Unguroaicelor nu le-a ramas decât sa se recunoasca învinse în fata acestei masinarii aproape perfecte.
Dupa egalul din meciul tur (30-30), nimeni nu concepea decât victoria Rulmentului în returul de ieri de la Brasov. Pentru a-si usura misiunea, liderul campionatului intern a început tare, bombardând poarta formatiei maghiare cu torpile lansate de la linia de 9 metri de Cristina Neagu si Patricia Vizitiu. Cele doua jucatoare de numai 19 ani au zburdat ieri pe teren, tragând practic echipa dupa ele. Totodata, apararea a functionat ca în zilele bune, formatia oaspete negasind brese spre poarta aparata de Spirova. Scorul a luat astfel proportii, Debrecen reusind rareori sa se apropie la o diferenta care sa le dea emotii gazdelor. Dupa 14-9 la pauza, Rulmentul s-a desprins la 20-12 (min. 42), încheind practic conturile. La final, gazdele s-au mai relaxat, astfel ca partida s-a încheiat cu scorul 25-20.
Ciocniri între suporteri
Cunoscuti ca fiind foarte recalcitranti, 150 de sustinatori ai formatiei ungare au venit sa-si faca simtita prezenta la Brasov. Inca de la gara, ei au reperat câtiva posibili “oponenti” locali, cu care s-au încaierat imediat. Jandarmii au intervenit în forta, dar nu au mai putut face acelasi lucru si în sala, din cauza ca “Legea Dragomir” nu le permite accesul în incinta arenelor sportive. Ordinea a cazut pe umerii Politiei Comunitare. Taberele au început sa-si împarta pumni si picioare. Mai multi brasoveni au fost scosi din sala, iar fanii maghiari încercuiti de fortele de ordine. Atmosfera a ramas încinsa pâna la final.
Braila si Tomis, calificate
Alte doua formatii feminine au facut pasul spre sferturile de finala, ambele în Challenge Cup. Dunarea Braila a reusit o calificare dramatica, terminând la egalitate (27-27) cu Olomouc (Cehia) dupa ce câstigase în deplasare cu 27-26. Tomis a eliminat-o pe Baku (Azerbaidjan). Desi ieri a pierdut cu 29-32, în tur a batut la zece goluri (32-22). Astazi, Jolidon încearca sa ajunga în aceeasi faza a sferturilor Cupei Cupelor, elevele lui Covaciu având de aparat cinci goluri (33-28) în fata Naisei Nis (Serbia). In Liga Campionilor, Gyor a depasit cu 30-25 pe Nürnberg, fiind lider în grupa Oltchimului.
HORVATH SI BAIAS, IN PROBE LA SUCEAVA
LUCA NU MAI VREA SA FIE 'VULTUR'
RAPID IL VREA PE TRAIAN MARC
"În condiţiile în care Dănuţ Coman este mai mult accidentat, iar portughezul Andrade a gafat foarte des în meciurile de verificare, antrenorul Mircea Rednic îşi mai doreşte un portar la Rapid. Astfel, în vizorul rapidiştilor sunt doi portari tineri, Costel Pantilimon, de la Poli Ştiinţa Timişoara, şi Traian Marc, de la noi", au declarat surse din cadrul clubului Poli Iaşi.
Preşedintele grupării Poli Iaşi, Sorin Boca, a spus că deocamdată nimeni de la Rapid nu l-a contactat pentru un eventual transfer al lui Marc în Giuleşti. "Aşa, de vorbit, e simplu, dar noi nu am primit nicio adresă oficială din partea clubului Rapid, prin care să-şi arate interesul pentru jucătorul nostru", a explicat Sorin Boca.
Traian Alexandru Marc s-a născut la Braşov, în anul 1983 şi a evoluat până acum în doar 16 meciuri în prima ligă. Portarul venit la Poli Iaşi în 2005 a fost anul trecut în vizorul echipei Dacia Mioveni, însă transferul a eşuat din cauza sumei cerute de ieşeni, 250.000 de euro.
PLATIT CU 302$ PE MINUT!
Transferul lui John Galliquio în “Stefan cel Mare” a fost un esec total.
Fundasul (28 de ani) nu numai ca nu a impresionat în tricoul “câinilor”, ba chiar i-a scos din sarite pe actionari la derby-ul cu Rapid. Atunci, peruanul a pierdut o minge la mijlocul terenului, iar giulestenii au înscris golul doi, care le-a asigurat victoria. Oficialii au asteptat pauza competitionala pentru a scapa de stoper, mai ales ca el are un salariu imens pentru randamentul sau scazut, de 200.000 de dolari pe sezon! Practic, fiecare minut din cele 662 bifate de John în tricoul “câinilor” i-a costat 302 dolari pe acestia.
Pentru a scapa, macar de o parte din povara salariului fotbalistului, Borcea si compania au încercat sa-l împrumute la UTA. Sud-americanul nici nu a vrut sa auda însa de asa ceva. Ba mai mult, l-a jignit pe Cornel Dinu, spunând despre “Mister” ca este “nebun”! Aceasta atitudine a lui Galliquio i-a înfuriat pe actionari. “Eu i-am aranjat lui Galliquio sa mearga la UTA. I-am fi suportat si noi o parte din contract. Dar omul doreste sa stea prin Bucuresti, prin baruri, restaurante, probabil de asta a refuzat”, a tunat Vasile Turcu.
Intrucât nu au putut sa scape de el, dinamovistii îl vor tine pe aparator la echipa, dar îl vor trece pe linie moarta. Astfel, de acum încolo el va fi a treia optiune pentru postul de fundas dreapta, dupa Flavius Stoican si Todorovski.
8 meciuri a bifat Galliquio în toate competitiile pentru Dinamo, el nemarcând niciun gol.