vineri, 27 martie 2009

Discutiile lui Becali cu arbitri, interceptate de SRI. Steaua risca retrogradarea!

Surse din cadrul Serviciului Român de Informaţii dezvăluie faptul că telefoanele patronului stelist Gigi Becali au fost interceptate în ultimele luni. La începutul anului 2008, procurorii au făcut cerere pentru autorizarea interceptărilor convorbirilor telefonice şi ambientale ale acestuia.
Un număr de 125 de convorbiri telefonice ale lui Becali au fost interceptate de la 1 ianuarie 2008 până în prezent. Între acestea, şi 28 de apeluri cu arbitri din lotul A, ale căror nume nu au fost deocamdată date publicităţii. Potrivit surselor din interiorul SRI, Becali ar fi discutat cu aceştia despre partidele Stelei pe care respectivii urmau să le conducă, şi ar fi oferit sume de bani
cuprinse între 50.000 şi 100.000 EURO pentru favorizarea propriei echipe.
De asemenea, au fost înregistrate şi o serie de convorbiri purtate la terasa “Ambiance” din str. Radu Beller, acolo unde şeful clubului din Ghencea obişnuieşte să bea cafea. Conţinutul acestora nu ne-a fost încă dezvăluit.

În urmă cu 2 ani, un scandal asemanător a lovit Italia. În 2006, tot în urma unor dezvăluiri prin intermediul telefoanelor interceptate, a fost dovedită legătura care exista între conducătorii unor cluburi din Serie A şi arbitrii italieni. Scandalul s-a terminat cu retrogradarea în Serie B a echipei Juventus Torino si cu sancţiuni şi depunctări ale echipelor AC Milan, Lazio Roma, Fiorentina, Reggina.

Până în momentul de faţă, oficialii Stelei nu au făcut nicio declaraţie.
Vom reveni cu amănunte.