vineri, 27 martie 2009

A jurat sa duca o viata austera

ns cu “Ordinul Cavalerilor Templieri” intr-un ceremonial organizat in Catedrala romano-catolica de la Alba Iulia, Irinel Columbeanu s-a angajat sa-si puna averea la dispozitia celor saraci. “Am indatorirea sa ajut lumea, vaduvele, orfanii, saracii, oamenii cu probleme. Ca sa dai, trebuie mai intai sa ai”, a declarat omul de afaceri.
Irinel Columbeanu a intrat, de sambata, in Ordinul Cavalerilor Templieri, el fiind uns in cadrul unui ceremonial organizat in Catedrala romano-catolica de la Alba Iulia. “Am intrat in acest Ordin din convingere. Am indatorirea sa ajut. Am indatorirea sa ajut lumea, vaduvele, orfanii, saracii, oamenii cu probleme”, a declarat Irinel Columbeanu pentru Ziarul. Alaturi de ceilalti 14 cavaleri care au intrat in acest Ordin, omul de afaceri a jurat sa duca o viata
austera, si sa faca acte de caritate. Irinel va ajuta financiar
oamenii cu probleme, acceptand sa-si puna averea la dispozitia nevoiasilor. “Ca sa dai, trebuie mai intai sa ai”, a spus acesta. Sotul Monicai se afla la curent cu tot ce presupune aceasta numire: “Vom lupta impotriva oricui defaimeaza credinta. Nu are legatura cu religia, daca esti ortodox sau catolic, doar trebuie sa fii crestin”. In Romania aceasta organizatie a aparut in 2003 si face parte din Ordinul Suprem Militar al templierilor din Ierusalim.
A doua adunare, pe 31 mai
Irinel va fi prezent la toate actiunile “cavalerilor templieri”. Urmatoarea adunare va avea loc pe data de 31 mai, tot la Alba Iulia. “Voi fi prezent. Sunt onorat de aceasta propunere”. Omul de afaceri este la curent si cu ritualul de inmormantare care se face in cazul unui cavaler templier, ingropat cu sabia si cu o cruce speciala, cum s-a intamplat in cazul actorului Adrian Pintea, care a facut parte din aceasta organizatie. “Mai am mult de trait, mai e mult pana atunci”, a adaugat Irinel.
Cu Rolls Royce-ul, in loc de cai
Cavalerii templieri intrau, odinioara, in cetate, mandri pe caii lor. Irinel si-a facut si el intrarea, la fel de mandru, caii fiind insa inlocuiti cu Rolls Royce. Potrivit omului de afaceri, ceremonia a durat aproximativ o ora si jumatate. Irinel si Monica au revenit in capitala in cursul serii de ieri.
Monica mai are de asteptat un an
Chiar daca si-ar dori, Monica nu va putea deveni in acest an Doamna Templului. “Acest ordin este deschis si femeilor. Monica este insa prea tanara. Abia la anul va putea intra”, a spus omul de afaceri. “Am timp sa ma gandesc”, a adaugat Monica, incantata nu doar de ceremonie, ci si de orasul Alba Iulia si de felul in care se poarta oamenii in aceasta zona.