luni, 20 iulie 2009

Felix & Vanghelie ii pun cruce lui Mitrea

Va vine sa credeti ca ar putea sa existe pe acest pamant, fie el si romanesc, un tandem format dintr-un turnator la Secu' si un analfabet ajuns mare mahar in politica prin grija lui Ion Iliescu? Ei bine, da. De ceva timp, Romania se poate mandri cu un astfel de duo. Daca la Casa
Alba domneste un negru, de ce nu s-ar infrati pe plaiul mioritic un hot cu un "afro-american", pentru ca un turnator sa ajunga al doilea om in stat si apoi, presedinte?
O mezalianta constipata formata din Felix the Rat si Vanghelie care Este a turbat si s-a aruncat cu toata forta securisto-pesedista pe fata lui Miron Mitrea. Atat de insalubra este potlogaria pusa la cale de Felix Turnatorul, ca doar un Marean Vanghelie putea sa coabiteze cu Voiculescu. Dar sa stiti ca nu ne e mila de Mitrea. Liderul manivelelor din PSD o merita cu varf si indesat, pentru fraudele pe care le-a comis cat a fost ministru al Transporturilor. Blasfemia anacronica vine nu din faptul ca Mitrea este luat la tinta, ci din faptul ca pana si tuciuriul de Marean a fost smecherit la portofel de Voiculescu. O sa va vina sa credeti sau nu, e treaba dumneavoastra. Eu pun rola si dau drumul filmului cu gandacii politici, asa ca va invit sa cititi si sa va minunati.
Folosind schema arhicunoscuta a Securitatii, pentru care Felix a trudit cu sarg ani de zile ca sa aiba o paine alba in vremurile de dupa decembrie '89 - Voiculescu s-a facut prieten cu dusmanul lui Mitrea si a scris un scenariu mediocru pe intelesul primarului "care este". Odata scenariul pus la punct, Felix Turnatorul s-a intalnit cu Vanghelie intr-un loc conspirativ, atat de ascuns ochilor vigilenti ai dusmanului de clasa, ca au aflat si curcile din batatura lui Geoana, care au trimis porumbeii pacii la redactia ZIUA. La intalnirea filmata din mai multe unghiuri - ca sa dea bine in episodul pilot -, Voiculescu l-a invatat pe Marean ce stie el mai bine si mai bine: sa toarne. Subiectul turnatoriei? Miron Mitrea. Mobilul asasinatului politic? Postul de presedinte al viitorului Senat. "Vino tu, Mareane, cu dosarele
de coruptie, cu dovezi, cu informatii despre furturile si escrocheriile lui Mitrea, si eu le dau la jurnale, le dezbat pe Antene", ne transmite porumbelul ca ar fi zis Motanul la urechea pasarii de pe gard. "Apoi, dupa ce tambalaul e in toi, tu, ca trompeta spurcata ce trebuie sa te afli in treaba, dai iama la partid, sari la gatul manivelei si strigi ca din gura de sarpe: Afara, afara cu ticalosul de Mitrea! Ne innegreste imaginea partidului", l-a povatuit Turnatorul pe mus. Ma rog, asta cu innegrirea partidului am pus-o de la mine, la sanchi. "Apoi vin eu, plusez, si Geoana n-o sa mai poata misca in front. Ma sprijina si voi fi ales presedintele Senatului", si-a terminat exegeza Felix the Rat.
Liderul pesedist de la Centru s-a scarpinat intre degetele de la piciorul stang cu pana, si-a impins basca de tractorist pe crestetul capului, a privit in jos, a privit in sus - la stanga si la dreapta nu, ca ametea de atata rotatie - si s-a oprit. Din pozitia de lotus in care tocmai inghetase in fotoliul de piele, s-a scremut si a reusit, totusi, sa-l intrebe smechereste (bravo lui!) pe "invatator": "Bine, bine, dar eu ce castig? Am inteles, cu astea patru clase ale mele, ca matale o sa fii al doilea om in stat, si daca o mai punem de o suspendare si da necuratuí sa ne iasa, ajungi mare presedinte, ciripitorule. Asta zau ca am inteles-o. Da' eu..."
Aici, transmisia de date a fost bruiata, si porumbelul pacii a zburat de pe cablurile din fibra optica ce leaga redactia la Internet.
Dar nu-i bai. Ce trebuia spus, s-a spus. Ce nu, ramane sa descifram impreuna dupa 30 noiembrie.