nterlopul Sile Pietroi a fost pus în libertate pentru că trebuia să-şi plătească ratele la maşini şi la bancă
. Pe lângă faptul că este cardiac şi nu suportă arestul, Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, s-a cerut afară din celulă şi pentru că „are 4 maşini luate în leasing, pe care trebuie să le achite cu 300 milioane lei
pe lună, având de achitat şi un credit la bancă”, se arată în încheierea şedinţei prin care interlopul a fost eliberat din arest de judecătorul Maria Tripăduş, de la Tribunalul Bucureşti. Instanţa a subliniat şi modul „defectuos” în care se desfăşoară ancheta în care este implicat Fierbântu.
Potrivit judecătorior, Sile Pietroi şi tovarăşul său de celulă, Gică Pârvulescu, pot fi cercetaţi în stare de libertate pentru că nu există riscul ca aceştia să se sustragă de la cercetări şi deoarece procurorii nu au adus probe suficiente. „Pentru că nu s-a făcut dovada de către organul de anchetă a sustragerii de la anchetă a celor doi inculpaţi, faţă de faptul că inculpatul Fierbântu Vasile s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti la judecarea recursului, apoi s-a predat în vederea arestării, instanţa consideră că nu există pericol concret de sustragere de la cercetări a celor doi inculpaţi”, îşi motivează magistraţii Tribunalului hotărârea de eliberare a celor doi arestaţi preventiv.
Nu a manifestat „perseverenţă infracţională”
În plus, Tribunalul arată că Sile Pietroi şi Gică Pârvulescu nu sunt vinovaţi pentru faptul că, în cele cinci luni de când sunt arestaţi preventiv, procurorii nu au reuşit să strângă probe noi
şi, de asemenea, consideră instanţa, probele pot fi aduse şi cu cei doi interlopi în stare de libertate.
Magistraţii consideră că „nu s-a făcut nimic în dosar
, în afara unor prelungiri”, iar procurorii au început să aducă probe pentru fapte săvârşite în 2007 după arestarea lui Sile Pietroi şi au cerut prelungirea arestării preventive pentru cinci luni, ceea ce contravine hotărârilor CEDO. Mai mult, potrivit motivării Tribunalului Bucureşti, cei doi nu au antecedente penale „care să prezinte pericol concret pentru ordinea publică prin perseverenţă infracţională” şi au de întreţinut copii minori.
Cine e Sile Pietroi
Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, este supranumit „Măcelarul din Glina”. „Îi place să se bată în stradă, să ştie lumea că el este Sile Pietroi“, l-a caracterizat procurorul Maximilian Bălăşescu pe conducatorul grupării interlope. Potrivit magistratului, Pietroi este cunoscut drept un om foarte stăpân pe situaţie şi care nu se impacientează când trebuie să aplice cuiva o corecţie. Nici oamenii săi nu sunt mai prejos şi nu ezită să scoată săbiile şi pistoalele împotriva adversarilor sau a oamenilor nevinovaţi. Interceptările efectuate de poliţişti dovedesc din plin acest lucru.
- Să-l bat pe ăsta să-l înnebunesc?
- Sile Pietroi: Păi da! Ia-l, băga-mi-aş ... în morţii lui. Dar să-i dea bine!
Vasile Fierbântu este acuzat de mai multe infracţiuni cu violenţă, printre care tîlhărie, lipsire de libertate, tentativă de omor calificat, loviri şi ultraj contra bunelor moravuri.
În acest caz, judecătorii au autorizat 60 de interceptări telefonice. Deşi iniţial scăpase poliţiştilor, Sile Pietroi a fost capturat, cu focuri de armă, lângă o baltă privată din judeţul Giurgiu.