joi, 9 iulie 2009

Marian Drăgulescu: "Dacă sănătatea îmi va permite voi continua să mai fac gimnastică"

Marian Drăgulescu şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă la două săptămâni după ce a ratat o medalie olimpică la Beijing.

Gimnastul a declarat pentru Realitatea TV că nu este sută la sută sigur că se va retrage, decizia finală urmând a fi luată după o şedinţă la care vor lua parte reprezentanţi ai Federaţiei de Gimnastică, ai Clubului Dinamo.
Drăgulescu a mai declarat că în cadrul acestei şedinţe vor fi luate în calcul rezultatele analizelor medicale pe care le-a făcut după Olimpiadă. Gimnastul a precizat că are probleme la coloana vertebrală. "Şi la Olimpiadă am ajuns cu ceva emoţii, pentru că mulţi doctori mi-au spus mai bine să stau în banca
mea, decât să risc să ma accidentez la coloană", a declarat Marian Drăgulescu.
Marcel Popescu, preşedintele CS Dinamo a precizat că Drăgulescu are porţile deschise pentru o carieră de antrenor în interiorul clubului. "Marian are la Dinamo postul de antrenor asigurat", a declarat Popescu.
În vârstă de 27 de ani, Marian Drăgulescu pune capăt unei cariere impresionante, de-a lungul căreia a cucerit şase titluri europene şi patru medalii de aur la Campionatele Mondiale.
La Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, gimnastul român a obţinut o medalie de argint la sol şi două de bronz, pe echipe şi la sărituri.
Jocurile Olimpice de la Beijing nu i-au purtat noroc sportivului român care a căzut la ambele exerciţii de la sol şi sărituri.
Drăgulescu a luat cea mai mare
notă din concurs la prima săritură, cea care îi poartă şi numele, însă a ratat aterizarea la cea de-a doua.