sâmbătă, 21 februarie 2009

Dinamo şi-a umilit fostul satelit din Moreni: 6-0!

Echipa de fotbal a Moreniului a fost asimilată mulţi ani ca una înfrăţită cu Dinamo. Faptul că Flacăra a îndeplinit înainte de Revoluţie rolul de satelit al roş-albilor certifica ipoteza potrivit căreia în municipiul Dâmboviţa existau mulţi susţinători ai "câinilor". Acest mit pare a fi însă acum unul demodat, de vreme ce ieri, la amicalul cu "câinii roşii", mai mulţi localnici au venit cu steaguri şi fulare roş-albastre, fiind preocupaţi mai mult să scandeze pro Steaua şi pro Gigi Becali, decât în a-şi susţine favoriţii morenari. Liderul Ligii I a avut parte totuşi de o galerie formată din localnici, dar înjumătăţită după pauză din cauza frigului pătrunzător şi a ploii care a căzut neîncetat.

În faţa unui adversar limitat, care a demonstrat că nu întâmplător se află în cădere liberă spre Liga a IV-a, Dinamo a câştigat lejer cu 6-0 şi al treilea amical din turneul "Fii alături de Dinamo", după victoriile anterioare de la Giurgiu şi Călăraşi. Mircea Rednic a început întâlnirea cu o formulă în care au avut loc tineri
precum Niţu, Muşat, Alexe, dar şi veterani precum Niculescu, Mărgăritescu sau Cătălin Munteanu, în repriza a doua folosind toţi jucătorii avuţi la dispoziţie. Excepţie au făcut însă Dănciulescu, Bălace şi Homei, care nu au fost incluşi în lot.