sâmbătă, 21 februarie 2009

"Nu mai avem scuze"

Nationala Romaniei l-a pierdut ieri si pe mijlocasul dreapta Florentin Petre, care a parasit cantonamentul si va rata derby-ul Grupei G din preliminariile pentru Euro 2008, cu Olanda, programat sambata, de la ora 21.30, la Rotterdam.

Dupa capitanul Cristi Chivu si veteranul Dorinel Munteanu, "Piticul" e cel de-al treilea titular indisponibil pentru cel mai greu meci din preliminarii. In aceasta conjunctura, echipa probabila pentru jocul cu Olanda se prefigureaza a fi Coman (Lobont) - Contra, Goian, Radoi, Rat - Codrea, Rosu - Zicu, Cocis, Mutu - Marica.

Dupa ce, ieri, tricolorii s-au pregatit pentru prima oara de la reunire sub comanda selectionerului Victor Piturca, astazi, la ora 15.30, echipa va pleca la bordul unui charter cu destinatia Amsterdam.

Absent de pe teren din cauza operatiei la nas, capitanul Chivu va fi prezent la Rotterdam in tribune. El a dat publicitatii
, marti noapte, un mesaj
catre coechipieri. "Amintiti-va cum este sa iesi de pe teren cu capul plecat, cu lacrimi in ochi, cautand scuze.

Nu mai avem scuze. Nu e ultimul meci de care ne agatam, dar trebuie sa-l jucam ca si cum ar fi ultimul", scrie, in emotionanta epistola, capitanul tricolorilor, care-si reproseaza ca nu va fi pe teren.

LUPESCU

"Batem si ne calificam"

Ionut Lupescu, directorul general de la FRF, a declarat ieri, cu nonsalanta, ca nu trebuie facut un capat de tara din ratarea calificarii nationalei la Euro 2008, desi echipa tricolora a ratat toate turneele finale ale competitiilor majore organizate dupa 2000.

"Vreau sa mergem in Austria si Elvetia. Este un ciclu. Va fi extraordinar daca ne atingem obiectivul. Dar daca ratam calificarea, o luam de la capat. Aceasta e menirea echipei nationale si a federatiei. In asta consta frumusetea fotbalului", a spus oficialul de la "Casa
Fotbalului".

Referindu-se la partida de sambata, cu "Portocala mecanica", Lupescu a comentat: "Echipa nationala a Olandei este favorita. Ar fi extraordinar sa obtinem un punct sau trei. Important este sa facem un meci bun.

Regretam ca n-am batut Bulgaria. Daca invingem Olanda si Luxemburg, suntem 80 la suta calificati. E greu de spus care meci este mai dificil dintre cel de la Rotterdam si cel de la Sofia. Sper sa vina soarele si pe ulita noastra". (Dorin Focseneanu)

Imbold

Ienei cere orgoliu

Emeric Ienei, fostul selectioner al Romaniei, recunoaste ca Olanda are prima sansa in partida de la Rotterdam. "Trebuie sa ne
agatam insa de acest meci. Partida din Olanda nu e decisiva, dar avem nevoie sa ciupim puncte din deplasari. Jucatorii trebuie sa se gandeasca la orgoliul lor. Totul tine de ei si mai putin de antrenor. Jocul din Bulgaria e cel mai important propriu", a spus Ienei.