sâmbătă, 21 februarie 2009

Dorel, chemat sa dea cu ascutitul la nationala

Craioveanul Dorel Stoica a ales ruta ocolitoare spre echipa nationala.

Dorel Stoica si Mirel Radoi evoluau cu multi ani in urma la Clubul Sportiv Scolar Severin, grupa de juniori. Mirel a fost descoperit de Sorin Cirtu si adus la Extensiv Craiova, apoi a urcat treptele performantei, ajungind la Steaua si la echipa nationala. Dorel, despre care se spune ca era peste actualul stelist, a ramas in orasul natal, mindrindu-se acum patru ani ca joaca in Divizia C, la Severnav.

Saltul la Caracal

Visa ca intr-o zi
poate va ajunge la o echipa mai buna, intr-un esalon superior. In sezonul 2003-2004 a ajuns la FC Craiova, fosta FC Extensiv, devenita mai apoi FC Caracal. A evoluat aici doua sezoane, adunind 44 de jocuri si un singur gol. Retrogradarea „Stiintei“ in 2005 si schimbarea patronilor, Mititelu in locul lui Staicu, a fost prima sansa care i s-a oferit lui Stoica. A refuzat-o in prima instanta, preferind sa mearga la Pandurii, echipa care tocmai promovase in Liga I. Fortat de semnatura din contractul cu FC Caracal, care a cedat toti jucatorii buni la Craiova, Stoica a imbracat tricoul Universitatii. A fost unul dintre artizanii repromovarii in 2006, devenind unul dintre jucatorii de baza ai „Stiintei“, dar si una dintre tintele selectionerului Victor Piturca.

Convocat la echipa nationala pentru dubla cu Luxemburg si Olanda printr-o conjunctura, lipsa lui Cristi Chivu din lotul tricolorilor, Dorel Stoica s-a destainuit. „Sint fericit! Am emotii ca atunci cind m-am dus in prima zi la scoala. Este al doilea pas spre marea performanta, dupa transferul la Universitatea. Sincer, nu ma asteptam, dar daca am ajuns aici, sper sa si evoluez macar in unul dintre cele doua jocuri“, a anuntat Stoica obiectivul pe termen scurt la echipa nationala. Fotbalistul Universitatii are toate motivele sa se bucure, fiind vorba de prima convocare din cariera, acesta fiind ignorat de antrenorii selectionatelor de juniori.

Dorel Stoica nu l-a uitat nici pe Mirel Radoi, revenit la echipa nationala dupa o perioada de absenta cauzata de divergentele cu selectionerul Piturca. „Abia asteptam sa fac cunostinta cu ceilalti baieti de la nationala, dar mai ales sa ma intilnesc cu Mirel Radoi, alaturi de care n-am mai jucat de cind eram juniori“, a spus Stoica, constient ca la cei 28 de ani pe care ii are i s-a oferit sansa carierei.