sâmbătă, 21 februarie 2009

Pericol de inundaţii în 21 de judeţe ale ţării

Pericol de inundaţii în mai multe zone ale ţării. Hidrologii şi meteorologii au trimis avertizări în 21 de judeţe. În majoritatea zonelor ţării, ploaia a început noaptea trecută, în jurul orei
două, iar meteorologii susţin că va continua până mâine-dimineaţă.

Apele râului Prahova s-au umflat foarte mult, din cauza ploilor abundente din ultimele ore şi au ajuns aproape de Drumul Naţional 1. În zona Sinaia, Buşteni şi Azuga se circulă cu dificultate şi din cauza şuvoielor care se scurg de pe versanţi.

Ne aşteaptă ploi torenţiale în următoarele două zile. Meteorologii spun că cele mai puternice precipitaţii vor fi în judeţele Argeş, Bacău, Braşov, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Neamţ, Suceava şi Vâlcea, acolo unde cantităţile de apă pot ajunge la 40 de litri pe metru pătrat.

Ploile torenţiale ar putea aduce inundaţii. Hidrologii sunt în stare de alertă şi au emis avertizare cu cod portocaliu pentru judeţele Buzău, Covasna, Prahova şi Vrancea. În alte 17 judeţe s-a emis avertizarea de cod galben, întrucât hidrologii susţin că se pot produce viituri.

Avertizarea hidrologică este valabilă până pe 25 martie, la ora 12.00. După acest interval ne aşteaptă două săptămâni fără precipitaţii.